Kahden viikon putkiremontti vaatii dokumentointia kahdeksan viikon edestä

2 viikon putkiremontti muuttaa työntekoa ja samalla työmaadokumentointi kohtaa uusia haasteita

”Miksi ette voi tehdä putkiremonttia kahdessa viikossa?” Viime aikoina lukemattomien valvojien ja urakoitsijoiden korviin on kantautunut tämä kysymys. Kun uutiset kahden viikon putkiremontista näkivät päivänvalon, oli selvää, että putkiremonttien pelikenttä muuttui niin rakennusvalvojien ja -konsulttien, urakoitsijoiden kuin suunnittelijoiden ja
tilaajienkin näkökulmasta.

Kahden viikon putkiremontilla riittää takuulla kysyntää jatkossakin. Kohuremontin onnistuttua osaavat valvojien ja urakoitsijoiden asiakkaat vaatia huomattavasti nopeampia
urakoita. Jos vaihtoehtona on olla kotoa evakossa vain kaksi viikkoa kahden tai kolmen kuukauden sijaan, niin harva selväjärkinen tilaaja tuskin haluaa valita jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Kaikissa taloissa putkiremonttia ei varmastikaan voi tehdä kahdessa viikossa, mutta se ei estä muutoksen myrskytuulia puhaltamasta. Myrskyn silmässä riepotellaan rajuiten etenkin kooltaan pienempiä remontti- ja rakennusvalvontafirmoja.

Keken Konsulttitoimistolla ja Ranen Remontit Oy:llä harvemmin on käytössä samoja resursseja kuin isommilla kilpailijoilla, kun tulevaisuudessa kuukausien työläitä remppoja täytyy pystyä suunnittelemaan, tekemään ja dokumentoimaan jopa kahteen viikkoon.

Valtaosassa työmaita hyvää työaikaa kuitenkin kuluu vieläkin kankeaan, hitaaseen ja työlääseen vaiheeseen – töiden dokumentointiin ja raportointiin – joka syö arvokkaita tunteja ns. ”oikeilta töiltä”. Dokumentoinnin ja raportoinnin ei silti tarvitsisi aiheuttaa kireitä hampaita, jos työmailla olisi käytössä helppokäyttöinen ja tehokas mobiilidokumentoinnin työkalu, jolla voi lisäksi jakaa tarvittavat materiaalit heti käyttöön. Samalla käytettäisiin tulipalokiireen aiheuttaman stressin tuottamat hikikarpalot toimiston ja kodin sijasta itse remonttiin.

Mobiilidokumentoinnin työkalun nopeutta tarvitaan siellä, missä nopeita remontteja tehdään

Eittämättä, juuri nyt asiakkaiden vaatimukset aiheuttavat muutoksia työmailla. Urakoitsijan ja valvojan täytyy kyetä omaksumaan uusia työtapoja ja käyttämään uusia teknologioita.

Kilpailuun vastatakseen urakat täytyy myös suunnitella ja aikatauluttaa jopa tunnin tarkkuudella. Yhdelläkään remontin osapuolella ei siis tulevaisuudessa ole enää aikaa odotella ylimääräistä muutamaa tuntia, saatikka päivää, jos mielii pysyä pelissä mukana.

Muutaman viikon remontissa on töiden etenemisen kannalta elintärkeää, että tieto ja dokumentit liikkuvat kaikille osapuolille tehokkaasti ja helposti. Kiivastahtisessa aikataulussa esimerkiksi valvojan on suorastaan pakko toimittaa virhe- ja puutelistat urakoitsijalle samantien tarkastuskierroksen jälkeen, jotta hän pitää omalta osaltaan remontin aikataulussa ja tilaajan suupielet koholla.

Modernit menetelmät ovat tarpeen, kun nopeutetut putkiremontit kasvattavat kysyntää

Nopeampi aikataulu muuttaa myös urakoitsijan tekemistä varsinkin omavalvonnan vinkkelistä, kun kaikkien työvaiheiden dokumentointi täytyy tehdä joka kerta jopa ennätysajassa. Kattavan näytön kasaaminen kaikista työvaiheista kuitenkin vie usein monta tuntia, pari mappia, aimo kasan paperia ja muistikortillisen valokuvia.

Esimerkiksi juuri nimenomaisessa kahden viikon remontin huoneistovaiheessa peittyvät rakenteet menevät hyvin nopeasti piiloon. Laadukkaalla ja kattavalla oman työn dokumentoinnilla urakoitsija voi kuitenkin osoittaa, että asiat on tehty kunnolla. Järvenpään tapaus muistuttaa, kuinka tärkeää kattava dokumentointi on urakoitsijalle oman oikeusturvankin kannalta, jos jossain tapahtuu virhe ja yhtäkkiä etsitäänkin syyllisiä.

Tablet Infomaatin mobiilidokumenttien avulla dokumentointi on helppoa ja nopeaa. Kaikki tieto remonttikohteesta liikkuu nopeasti ja vaivattomasti siellä, missä ”oikea työ” tehdään.

Käyttämällä tehokasta ja helppoa mobiilidokumentoinnin työkalua on myös Keken Konsulttitoimiston ja Ranen Remontit Oy:n mahdollista vastata asiakkaiden toiveisiin nopeista remonteista. Napsitaan kuvat, kirjataan huomiot ja dokumentti valmistuu ”oikean työn” ohessa remonttikohteen dokumenttipankkiin Tablet Infomaatissa. Sen ei tarvitse, eikä kannata olla tämän vaikeampaa!

Haluatko kokeilla jo seuraavalla työmaalla, kuinka dokumentointi pystyy olemaan huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin aikaisemmin? Testaa järjestelmää täydellä teholla ilmaiseksi 21 päivää!

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme