Nopeampi tapa vedeneristeiden tarkastuskortin täyttämiseen
Huomioithan, että tämä artikkeli on edelleen relevantti iästään huolimatta, mutta ohjelmiston jatkuvan kehityksen myötä järjestelmään liittyvä tekninen tieto (mm. mahdolliset kuvakaappaukset) voi olla vanhentunutta, vaikka järjestelmän perusperiaate on pysynyt samana. Voit katsoa lisää ajankohtaista tietoa ja uusia ominaisuuksia täältä
Nykypäivänä moni rakennusvalvoja kuin isännöitsijäkin käyttää digitaalisia sovelluksia eri kohteiden urakoiden dokumentoinnissa ja raportoinnissa. Työaika on arvokasta, joten papereiden pyörittelyyn ja sekavien muistiinpanojen puhtaaksikirjoittamiseen käytetyt tunnit halutaan minimoida.
Tehokkuuden tavoittelulta putoaa kuitenkin pohja, ellei ohjelman käyttö ole tarpeeksi vaivatonta. Hermothan siinä vain menee, jos uutta ja hienoa systeemiä käyttääkseen täytyy kaiken kiireen ohella opiskella ulkoa kuivakka ohjekirja ja osallistua ohjelmoinnin peruskurssille.
Tehokkaampi työ on myös sitä, että vaikkapa uusi dokumentointiohjelma on helppokäyttöinen, eikä sen opetteluun kulu hirvittävästi aikaa. Infomaatilla teetkin näppärästi kaikki rakennuskohteen tarkastusraportit ja dokumentit vaikkapa omalla älypuhelimellasi!
Infomaatti on ”laiskan miehen” työkalu nimenomaan siinä mielessä, että se tekee tarkastuskeikoista niin nopeita ja vaivattomia. Se helpottaa elämää töissä merkittävästi ja tuo samalla suoraa kustannussäästöä meille sekä asiakkaalle.
– Sami Maajärvi, LVI-valvoja/Märkätilavalvoja, Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy, www.maaskola.fi –
Vedeneristeiden tarkastuskortti täysin valmiiksi tarkastuksen aikana
Otetaan tällä kertaa käytännön esimerkiksi kylppäriremontin yhteydessä tehtävä vedeneristeiden tarkastuskortti. Infomaatin mobiilidokumentointiratkaisu on sen verran simppeli, että lopullinen raportti valmistuu lähettämistä vaille valmiiksi samalla, kun itse tarkastusta tehdään. Vedeneristeiden tarkastuskortin kasaaminen hoituukin näin näppärästi:
- Valitse projekti, valitse vedeneristeiden tarkastuskortti täytettäväksi ja täppää tarkastetaanko seiniä, lattioita vai molempia
- Syötä kohteen, tarkastuksen tekijän, urakoitsijan sekä mittaustyökalun tiedot
- Syötä tiedot alusrakenteiden materiaaleista ja rakennustuotteista
- Valitse vedeneristystuote ja samalla näkyviisi tulee paksuusvaatimukset, lisää mittaustulokset kalvopaksuuksista
- Klikkaa tarkastetut vedeneristetyt rakenteet joko hyväksytyksi tai hylätyksi
- Ota vielä kuvat, kirjaa mahdolliset huomautukset ja täppää automaattinen allekirjoitus
- Jaa suoraan Infomaatista haluttuihin sähköposteihin
Lopputuloksena saat tyylikkään vedeneristeiden tarkastusraportin PDF-muodossa (katso esimerkki alta), jonka voit jakaa suoraan Infomaatista kaikille asianomaisille. Vaatimattomana itsekehuna voisi kai mainita, että tyylikkäistä ja selkeistä dokumenteista on tullut asiakkaillemme ihan rakennusvalvonnaltakin hyvää palautetta.
(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)
Vedeneristeiden tarkastuskorttia täyttäessäni täppään raporttiin vain yleisimmät jutut ja muutoin hyödynnän valmiita lauseita. Tämä tekee tarkastamisesta näppärää. Tykkään Infomaatissa myös siitä, että sen käyttöönottaminen on todella helppoa.
– Sami Maajärvi, LVI-valvoja/Märkätilavalvoja, Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy –
Automatisointi helpottaa tarkastusta entisestään
Vedeneristeiden tarkastuskortin raporttipohjaa voi myös automatisoida, jotta täyttäminen olisi entistä tehokkaampaa. Lähes kaikki kohdat, joita ylempänä mainittiin, pystytään automatisoimaan muokkaamalla raporttipohjaa. Voit täydentää vedeneristeiden tarkastuskortin peruspohjaan valmiiksi tietoja esimerkiksi:
- Vedeneristystuotteista
- Tuotteiden sertifikaateista
- Pohjusteista
- Itse tarkastettavista asioista
- Käytettävistä mittalaitteista
(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)
Raporttipohjan automatisointi on kätevä ominaisuus, koska se vie kirjoittamisen aivan minimiin. Sen kun vain klikkailet valmiiksi täytettyjä asioita ruutuihin. Lisäksi voit kopioida aiemmin tehdyn vedeneristeiden tarkastusraportin uuden pohjaksi. Tämä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi linjasaneerauskohteissa.
Infomaatin avulla säästyy työaikaa vähintäänkin 50% aiempaan tapaan verrattuna, koska raporttipohjan automatisoinnin ansiosta ei tarvitse juurikaan enää kirjoittaa asioita joka ainut kerta.
– Sami Maajärvi, LVI-valvoja/Märkätilavalvoja, Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy –
T. Henri Hakasalo, 040 821 4273