Älylaite on rakennusvalvojan työkalupakki

Teknologia on saanut valvojien käytössä isompaa roolia vuosien saatossa, mutta dokumentointi ja raportointi on vieläkin melko tehotonta. Mukaan työmaalle otetaan edelleenkin muutama kansio, ruutuvihko ja taskukamera, jotka välimatkojen aikana valahtavat etupenkiltä alas auton lattialle.

Sen sijaan että noukkisi mainittuja työkaluja auton lattialta, voisi kaiken ottaa kerralla mukaan älylaitteen muodossa.

”Teen tällä hetkellä vähintään 80% työstäni Infomaatin avulla. Kaikki kuntokartoitukset, valvontapöytäkirjat, vauriokatselmukset ym. hoituvat nykyään digitaalisesti ja huomattavasti nopeammin kuin ennen. Voin halutessani tehdä raportit valmiiksi jo kohteessa ja jakaa ne sähköpostilla muillekin suoraan Infomaatista.”

– Heikki Mäenpää, toimitusjohtaja, Pirkanmaan rakennuttamis- ja valvontapalvelu Oy, www.pmaanrv.fi  –

Miksi valvojat käyttävät vieläkin pokasahaa, kun moottorisahakin olisi?

Pokasaha

Nykyajan rakennustyöt kestäisivät tuskallisen kauan, ellei rakentajilla olisi käytössään sähkötyökaluja. Siinä missä rakentajan työkalupakkia on kehitetty tehokkaammaksi, on se rakennusvalvojilla pysynyt pitkään samanlaisena.

Voisi kuvailla, että rakennusvalvonnassa käytetään vielä monesti pokasahaa, vaikka moottorisaha olisi tarjolla. Teknologiaa tietysti käytetään, mutta se on harvoin sellaista, joka on suunniteltu rakennusvalvontaan.

Infomaatti on mm. rakennusvalvojille suunniteltu digitaalinen työkalu, joka nopeuttaa ja helpottaa dokumentointia ja raportointia. Ensin valitaan projekti, sitten valitaan haluttu lomake ja täytetään se. Raportin voi jakaa sähköpostilla suoraan Infomaatista esimerkiksi työn tilaajalle. Se on näin helppoa.

Infomaatista löytyy kaikki rakennusvalvojan useimmin käyttämät raporttipohjat, kuten:

Muut työssä tarvittavat dokumentit, kuten pohjakuvat, voi lisätä Infomaatin dokumenttipankkiin, jotta kaikki työmaan paperit löytyvät aina samasta paikasta – käytit sitten tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta. Kokonaisen projektin käyttöoikeuden voi myös jakaa sidosryhmille luomalla heille omat Infomaatti-tunnukset.  Tarvittaessa asukasviestintäkin hoituu Infomaatin kautta.

”Perinteisellä tavalla raportteja kasatessa saattoi mennä aikaa helpostikin yli tunti. Nykyään voin täyttää kaikki tarvittavat raportit ja kasata ne yhteen muutamalla napinpainalluksella. Voin esimerkiksi tehdä vedeneristeiden raportin jo kohteessa ollessani, ja poistuessani liittää sen valvontapöytäkirjaan. Sitten kaikki onkin jo valmista.”

– Heikki Mäenpää, toimitusjohtaja, Pirkanmaan rakennuttamis- ja valvontapalvelu Oy  –

”Eikä siinä vielä kaikki”

Yleisimpien valvontaraporttien lisäksi Infomaatilla on kätevää tehdä myös:

Tältä voisi näyttää sinun työkalupakkisi. Infomaattiin avataan käyttöön tarpeelliset toiminnot, eli räätälöidään asiakaskohtaisesti oma Infomaatti.

Kaikki raportit voi täyttää valmiiksi jo kohteessa pelkällä älylaitteella tai viimeistellä halutessaan toimistolla – mikä nyt onkaan mieluisinta. Valmiit raportit pysyvät ohjelmassa tallessa, josta löydät ne helposti myöhemminkin.

”Pidän Infomaatista, koska sitä voi käyttää juuri niin kuin itselle sopii. Esimerkiksi lomake-editorilla voi tehdä itselleen sopivia ratkaisuja jo valmiin sisällön lisäksi. Myös työmaan muut dokumentit – esimerkiksi pohjakuvat – saa laitettua Infomaatin dokumenttipankkiin, joten työmaa pysyy kokonaisvaltaisesti ja kätevästi hanskassa. Infomaattia kannattaa todellakin kokeilla!”

– Heikki Mäenpää, toimitusjohtaja, Pirkanmaan rakennuttamis- ja valvontapalvelu Oy  –

Jätä kansio, ruutuvihko ja kamera toimistolle – kokeile Infomaattia 21 päivää ilmaiseksi!

T. Henri Hakasalo, 040 821 4273

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme