Säästä itsesi paperisodalta – tee kuvallinen dokumentointi älypuhelimellasi!

Tämän kaiken voi tehdä vaikka kännykällä ja raportit ovat pilvessä tallessa.

Jokainen rakennusalalla työskentelevä tietää sen tunteen, jonka notkuvat ja rypistyneet raporttipinot ajoittain aiheuttaa. Loputtomalta tuntuvan dokumenttivuoren kutsuun on kuitenkin aina vastattava ja raportit täytettävä. Tähän suttuisien papereiden läpikäymiseen, nitomiseen, rei’ittämiseen ja järjestelyyn saattaa lisäksi kulua useampi tunti työpäivästäsi.

”Työntekijämme joutuivat tekemään mittavan määrän erilaisia laaturaportteja ja työn dokumentointia. Raportteihin piti aina kirjoittaa ja piirtää käsin sekä kuvata kaikki erikseen. Raportteja saatiin valmiiksi noin kahden viikon välein, jonka jälkeen ne täytyi vielä kirjoittaa puhtaaksi tietokoneella.”

– Jommi Kuronen, toimitusjohtaja, KeS-Siltaykköset Oy –

Työmaalla tehtävä dokumentointi ja raportointi on loppujen lopuksi yksinkertainen prosessi, mutta vie tuhottomasti aikaa paperille tehdessä. Onneksi nykyajan Suomessa paperi ei ole enää ainoa ratkaisu – olemmehan kuitenkin kansana yksi teknologian edelläkävijöistä.

”Nyt miettiessäni esimerkiksi ajansäästöä yhdessä projektissamme tajusin, että puhtaaksikirjoituksineen olisin joutunut käyttämään papereiden kanssa aikaa noin kuusi tuntia kahta viikkoa kohden. Infomaatin meille räätälöimän raportointijärjestelmän avulla tähän samaan hommaan menee nyt ainoastaan yksi tunti.”

– Jommi Kuronen, toimitusjohtaja, KeS-Siltaykköset Oy –

Voit tehdä työmaan dokumentit ja raportit millä tahansa älylaitteella

Totuus on, että teknologia on nykyään lähes tauotta läsnä arjessamme. Suuri osa meistä omistaa jo edes jonkinlaisen älypuhelimen tai -laitteen, joka tekee elämästä hieman kätevämpää. Android, Windows, Apple ja muut – miksi näitä kaikkia mukana kulkevia laitteita ei siis voisi hyödyntää myös työmaalla?

”Työntekijämme käyttävät Infomaattia omilla älypuhelimillaan päivittäin muun muassa laatudokumentoinnin sekä työilmoitusten tekoon. Tämä tapahtuu niin näppärästi ja helppokäyttöisesti, että minä pystyn raportoimaan töiden edistymistä asiakkaillemme lähes reaaliajassa.”

– Jommi Kuronen, toimitusjohtaja, KeS-Siltaykköset Oy –

Kenttäraportointi onnistuu Tablet Infomaatti -ohjelmalla tai Infomaatin selainohjelmalla – KeS-Siltaykköset Oy hyödyntää jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Infomaatin Mobiilidokumentointi on moderni liikkuvan työntekijän mobiilityökalu, joka toimii kuvallisten raporttien tekovälineenä. Se toimii jokaisessa älylaitteessa, oli kyseessä sitten Apple, Windows vai Android tai joku muu. Voit tehdä kaiken raportoinnin ja dokumentoinnin kokonaisuudessaan jo työmaalla näin simppelisti:

  1. Valitse projekti
  2. Valitse raportti
  3. Täytä tarvittavat tiedot
  4. Tallenna ja jaa

Näin et joudu enää näkemään parissa kuukaudessa rispaantuvia papereita. Kaikki älylaitteella tekemäsi dokumentit säilyvät sovelluksen sähköisessä arkistossa projektikohtaisesti.

Muutakin kuin ajansäästöä

Rakennustöitä ajatellessa ei tule ensimmäisenä mieleen asiakaspalvelun merkitys. Asiakas on siellä jossain ja odottaa, kunnes työmaalla on valmista. Mutta mitä ajattelee asiakas, kun laskuja satelee, mutta työmaalta harvoin kuuluu mitään?

”Asiakaspalvelumme on parantunut Infomaatin ansiosta huomattavasti. Saamme lähetettyä töistä tehdyt raportit asiakkaillemme lähes reaaliajassa. Ja koska saamme myös tuntiseurannat työntekijöiltä yhtä kätevästi, voimme laskuttaa sovituista töistä samantien.”

– Jommi Kuronen, toimitusjohtaja, KeS-Siltaykköset Oy –

Alalla kuin alalla pätee sama totuus: asiakkaiden tarpeista on huolehdittava. Nykyään kun puhutaan muutenkin paljon läpinäkyvyydestä ja asiakaslähtöisyydestä, herää mieleen ajatus: miten minä pidän asiakkaani kartalla työmaan tapahtumista?

Haluatko kokeilla työmaan dokumentointia omalla älypuhelimellasi? Tilaa testiin 21 päiväksi!

T. Henri Hakasalo, 040 821 4273

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme