Putkiremonttien asukastiedottamisessa parantamisen varaa

Isännöitsijäliiton teettämän tutkimuksen mukaan putkiremonttien asukastiedottamisessa on parantamisen varaa. Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen toteaa MTV3 uutisissa:

Putkiremontti asukkaan kannalta on aika vaativa homma. Voi joutua muuttamaan pois kotoa ja omassa kodissa liikkuu vieraita ihmisiä ja kun ei saa tietoa mitä huomenna tapahtuu, niin tulee sellainen tunne että minä en hallitse tätä.

Infomaatti on saannut kiitosta putkiremonttien asukastiedotuksesta. Tiedottamisesta vastaava pääsee oman tietokoneen tai älypuhelimen selaimelta päivittämään sähköisen taulun asukasnäyttöä, jossa näkyy erikseen lyhyet viikkotiedotteet ja vasemmalla monisivuiset pdf-tiedotteet, joita pääsee lukemaan kosketusnäytöä selaamalla. Asukkaiden henkilökohtaista asukaskorttia, jossa on määritelty huoneistoremontin yksityiskohdat pääsee tarkastamaan kirjautumalla asukkaan henkilökohtaisella PIN-koodilla tai RFID-kortilla. Jos huoneiston omistaja ei asu kiinteistössä, niin tiedotteet voidaan lukea myös Internetin kautta omalta tietokoneelta. Asukkaille voidaan lähettää tiedottajan selainohjelmastaa nopeasti ryhmäviestejä esimerkiksi tekstiviestin tai sähköpostin välityksellä.

Asukasnäytön viikkotiedotteisiin voidaan kytkeä myös erilaisia linkkejä kuten paikallissää tai sääennuste jne, jotka nostavat taulun kiinnostusta entisestään. Käytäntö on osoittanut että asukkaat seuraavat suurella mielenkiinnolla reaaliaikaista tiedotustaulua joka lisää heidän remontinaikaista asukasviihtyvyyttä.

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme