RFID-tekniikka rakennusalalla

Infomaatti on edelläkävijä ja markkinoi rakennusalalle RFID-tekniikkaa muun muassa henkilöseurannassa, veronumeron valvomisessa ja henkilötunnistamisessa. Radiotaajuinen etätunnistus RFID (Radio Frequency Identification) perustuu tiedon etälukemiseen RFID-tunnisteiden avulla. Tunniste kiinnitetään esimerkiksi työntekijän henkilökorttiin joka tunnistaa henkilön langattomasti RFID-lukijalla.

RFIDLAB Finland ry:n toiminnan johtaja Jukka Wallinheimon mukaan:

RFID-etätunnistustekniikka on jo valmista käyttöönotettavaksi, mutta rakennusalalla etätunnisteiden käyttö on toistaiseksi hyvin vähäistä, ennen kuin tulee uusia rakentamista koskevia lakeja, tai ennen kuin kilpailijat ottavat uuden tekniikan käyttöön.

Uuden teknologian vauhdittamiseksi esimerkiksi saneerausrakentamisessa isännöitsijät voisivat vaatia tarjouslaskentaan urakoitsijoilta vaatimuksia, joilla kiistattomasti saavutetaan säästöjä, vähennetään harmaata taloutta ja tehostetaan rakentamista. Uudisrakentamisessa saavutetaan samat edut, mutta teknologian käyttöönotto on kunkin urakoitsijan omassa valinnassa.

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme