Vauriotarkastusten ja kosteusmittausten raportointi onnistuu vähemmällä vaivalla

Miltä kuulostaisi, jos vauriotarkastus hoituisi helpommin? Ja entä jos paperisista tarkastusraporteista pääsisi siinä samalla eroon? Täytenä notkuvat mappihyllyt odottavat jo eläkepäiviään, eikä toimistollakaan erityisesti kuulla riemunkiljahduksia alati paisuvien paperikasojen kasvua todistettaessa.

Mutta miten tämä muka onnistuisi? Annetaanpa puheenvuoro tässä välissä eräälle tyytyväiselle käyttäjälle A-Kiinteistöcontrol Oy:stä (www.vahinkopalvelu.com):

”Infomaatti poistaa huomattavan määrän työvaiheita kartoituksen ja raportin teon välistä, ja säästää siten sekä aikaa että vaivaa. Esimerkiksi (vaurio/kosteus)kartoituksen ohessa raportin voi täyttää valmiiksi asti jo kartoitusta tehdessä, eikä enää tarvitse mennä suttuisten ruutupaperien kanssa toimistolle viimeistelemään raporttia, kuten menneinä aikoina oli tapana.”

– Samuli Pitkänen, kartoittaja, A-Kiinteistöcontrol Oy –

Samalla kertaa voi muuten digitalisoida ihan kaiken muunkin työmaaraportoinnin. Monet KIRA-alan osaajat – kuten valvojat, urakoitsijat, isännöitsijät ja asuntokaupan kuntotarkastajat – ovat jo helpottaneet arkeaan Infomaatin joustavan mobiilidokumentoinnin avulla.

”Tätä nykyä olemme päässeet oikeastaan kaikesta paperiraportoinnista eroon. Kaikki raportit – kuvineen päivineen – pysyvät tallessa Infomaatissa, jos niitä sattuu tarvitsemaan jälkeenpäin. Ne myös kulkevat aina kaikkialle, kunhan muistaa pitää älylaitetta mukana.”

– Samuli Pitkänen, kartoittaja, A-Kiinteistöcontrol Oy –

Olipa raportin aiheena sitten kosteusmittaus, asbestikartoitus, vipu-lista tai käyttöönottotarkastus, kaikki tämä onnistuu. Keskitytään tällä kertaa kuitenkin vauriotarkastusraportin tekoon – kätevämmällä tavalla.

Ohjelma huolehtii yksityiskohdista, jotta voit itse keskittyä tarkastustyöhön

Vauriotarkastusraportin tekeminen on lopulta loogista hommaa, joskin työvaiheita ja tarkastettavia tiloja saattaa ajoittain olla paljon. Itse tarkastamisesta saattaa kuitenkin pian tulla jopa mukavaa, sillä Infomaatin raportointipohja tarjoaa sekä joustavuuden että valmiit tietokentät tarkastusraportissa huomioitaville asioille. Tarkastaja voi siis keskittyä kymmenien yksityiskohtien muistamisen sijaan itse tarkastustyöhön.

Mutta tosiaan, ei sen tätä hankalampaa kannata olla:

1. Valitse Vauriotarkastus-raporttipohja ja kirjaa kohteen perustiedot

2. Aloita tarkastus

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Tässä esimerkki iPadilla täyttäessä vauriotarkastusraporttia, kun on täytetty lattian yhteyteen kosteusmittausarvoja, kirjattu sanallisia havaintoja ja otettu siihen liittyviä kuvia sekä kuvakaappaus pohjakuvasta. Huomioi, että tyhjäksi jätetyt tarkastukseen liittymättömät arvokentät eivät tulostu raportille.

3. Lähetä valmis raportti tarvittaessa

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Esimerkki kansisivusta ja tässä tapauksessa ote sivusta numero 3, jossa jatkuu edelliseltä sivulta alkanut huoneistoon A1 liittynyt tarkastus.

”Infomaatin ehdottomana etuna on se, että raportointi on paitsi nopeaa myös joustavaa. Välivaiheet on minimoitu, joten aikaa säästyy parhaimmillaan jopa kymmeniä minuutteja yhtä raporttia kohden. Viikkotasolla se tarkoittaa jo useampaa säästettyä työtuntia.”

– Samuli Pitkänen, kartoittaja, A-Kiinteistöcontrol Oy –

Lomake-editorilla voit rakentaa omiin tarpeisiisi sopivan raporttipohjan – vaikkapa kosteusmittauksia varten

Alussa totesimmekin jo, että ratkaisuja lukuisiin eri raportointitarpeisiin on jo ennestään valmiina. Mutta onpa Infomaatissa myös tapa rakentaa juuri sellaisia raportteja, kuin oma tarpeesi sanelee: lomake-editorilla voit nimittäin rakentaa juuri sellaisen raporttipohjan kuin itse haluat.

Sen avulla on rakennettu muun muassa moni sujuvasti täytettävä kosteusmittausraportti. Tässäkin tapauksessa täyttäminen onnistuu pitkälti samojen periaatteiden mukaan:

  1. Täytä raportille halutessasi kansisivu kirjoittamalla otsikko ja lisäämällä kuva
  2. Täytä kohteen tiedot: lisää osoite, yhteyshenkilö ja yhteystiedot sekä näpyttele kohteesta lyhyt kuvaus
  3. Kirjaa mittauksen tiedot ja mittaushetkellä havaitut olosuhteet
  4. Suorita mittaus: merkkaa ylös relevantit tulokset, nappaa mukaan valokuva ja laadi sen tueksi halutessasi kuvateksti.
  5. Lopuksi voit vielä lisäillä mukaan muita huomioita, tulosten tarkastelua sekä johtopäätöksiä. Tässäkin voit hyödyntää pohjakuvatoimintoa, jos haluat tehdä raportista vieläkin kattavamman!

Ja jälleen lopputuloksena on selkeä ja helppolukuinen PDF-tiedosto, jonka tekemisessä säästettiin hermoja, paperia ja jota kehtaa esitellä työkavereiden ohella myös asiakkaille!

Voisiko vauriotarkastusten tekeminen hoitua nykyistä sujuvammin? Kokeile Infomaattia ilmaiseksi 21 päivää!

T. Henri Hakasalo, 040 821 4273

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme