Älykäs raporttityökalu märkätilakartoituksiin

KIRA-alalla pitkään toiminut Mika Blinnikka on kokenut rakennuttamisen ja valvonnan ammattilainen, joka kaipasi aikanaan tehokkaampia työkaluja monipuolisen dokumentoinnin ja raportoinnin tekoon.

”Alun perin otin Infomaatin käyttöön vuonna 2021. Käytin sitä alkuun asbestikartoituksissa sekä hyödynsin paljon vapaata muistiota taloyhtiöille tehtävissä tarkastuskäynneissä. Hiljalleen laajensin käyttöä myös osakehuoneistojen kosteuskartoitusten ja taloyhtiöiden eri urakoiden raportointiin sekä omien lomakkeideni rakentamiseen.

– Mika Blinnikka, yrittäjä, toimitusjohtaja, Susirajan Kontrolli Oy –

Kun Blinnikka puhuu taloyhtiöissä tehtävästä raportoinnista, on kyseessä erityisesti märkätilojen tarvekartoitukset. Yläsavolaisen taloyhtiön putkiremontin esiselvitysvaiheessa onkin hyvin mahdollista, että paikalle saapuu juuri Blinnikka tekemään huoneistokierroksia tablettinsa kanssa.

”Näen märkätilakartoituksia tehdessä Infomaatin parhaimman edun olevan siinä, että tilaaja saa vain yhden tarkastuskäynnin perusteella todella perinpohjaisen ja selkeisiin kuntoluokkiin perustuvan raportin, jossa kunnossapidon tarve on eri märkätilojen osalta selvitetty. Alussa jopa yllätyin, miten kattavan analyysin ohjelma antaa.”

– Mika Blinnikka, yrittäjä, toimitusjohtaja, Susirajan Kontrolli Oy –

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Tarvekartoitusraporttiin syntyy automaattisesti tilastot sen perusteella, mitä huoneistokohtaisesti on syötetty. Esimerkissä ote tilastosivuilta koskien pesuhuonetta.

Aina ei välttämättä ole kyse edes isommista urakoista, sillä pienemmän mittakaavan märkätilakartoituksia kun saattaa tulla eteen muulloinkin. Tällöin raportista voi halutessaan valita tarkastettavia kohtia vähemmän, mutta raportti pysyy silti tyylikkäänä ja kattavana.

”Sama raporttipohja toimii heittämällä myös pienempiin märkätilakartoituksiin, joita myös usein teen. Voin valita tarkastettavaksi kaikkien märkätilojen sijaan vaikka pelkästään keittiön. On myös fiksua hyödyntää eri huoneistojen raporttien ”kopiointia”, sillä monesti samat tarkastettavat asiat ja huomiot toistuvat useammassa huoneistossa.”

– Mika Blinnikka, yrittäjä, toimitusjohtaja, Susirajan Kontrolli Oy –

Näin näppärästi valmistuu märkätilojen tarvekartoitusraportti

Rutiinityönä tunnetussa märkätilojen tarvekartoituksessa tarkastellaan monesti samoja asioita jopa kokonaisista taloyhtiöistä samanaikaisesti – vähän samaan tapaan kuin muissakin huoneistojen tarkastuksissa. Eikö siis silloin koko urakka kannattaisi hoitaa yhdellä älykkäällä ratkaisulla, joka vielä kaiken lisäksi loisi työstä näyttävän ja helppolukuisen loppuraportin? 

Niin, miksipä ei? Katsotaanpa, miten se onnistuu:

  1. Valitse listasta Tarvekartoitusraportti ja paina ”Luo uusi”.
  2. Kirjaa tyhjiin kenttiin perustiedot kohteesta ja valitse, haluatko mukaan automaattisen kuntoluokituksen sekä suositeltujen toimenpiteiden huoneistokohtaisen erittelyn.
  3. Paina sen jälkeen ”Luo uusi tarkastus”, jonka myötä pääset aloittamaan tarvekartoituksen ensimmäisestä huoneistosta.
  4. Lisäile täyttönäkymässä tekstikenttiin tarvittavat tiedot ja valitse mukaan pudotusvalikkoja, kytkimiä sekä valintabokseja käyttäen huoneiston kuntoa vastaavat asiat. Tarkenna tietoja halutessasi eri kohtien tekstikenttiin. Samalla saat nappia painamalla halutessasi automaattisen arvion märkätilan kuntoluokasta, joka perustuu syötettyihin tietoihin.
  5. Lisää lopuksi halutessasi kuvat ja huoneistokohtaiset toimenpide-ehdotukset. Lopuksi paina ”Hyväksy muutokset”.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Esimerkki tarvekatoitusraportin yksittäisen huoneiston täyttönäkymästä tablet-laitteella. Osaapa Infomaatti laskea tehtyjen valintojen perusteella kuntoluokka-arvionkin huoneistolle!

Näin näppärästi se käy. Ja yhtä näppärää on aloittaa myös seuraavan huoneiston märkätilojen kartoitus: kopioi edellisestä huoneistosta kasattu valmis pohja kaikessa komeudessaan ja tee siihen tarvittavat pienet muutokset. Jos samat asiat toistuvat kerta toisensa jälkeen, niin olisi turhaa tehdä samaa työtä alusta asti aina uudelleen.

Lopulta voit nauttia näyttävästä ja visuaalisesta lopputuloksesta, jonka selkeästi jäsennellyistä tilastoista on isosti apua vaikkapa juuri linjasaneerauksen suunnittelussa.

”Ilman tällaista ohjelmistoa en enää lähtisi tekemään näitä hommia”

Muutaman vuoden Infomaattia aktiivisesti työssään hyödyntänyt Blinnikka on pysynyt tyytyväisenä käyttäjänä. Parhaina hyötyinä hän listaa Infomaatin avulla saavutetut ajalliset säästöt, helppokäyttöisyyden sekä sen, millaisena oma työ ja palvelu näyttäytyy tilaajille ja muille yhteistyökumppaneille. Tuleepa mieleen myös riskienhallinnalliset ulottuvuudet.

”Infomaatin parhainta antia on sen helppo käytettävyys. Toisena tärkeänä asiana on, että asiakkaille lähetettävät raportit ovat aina näyttäviä, selkeitä ja helppolukuisia. Pienyrittäjä on myös aina vastuussa omalla lompakollaan, jos sattuu töppäämään, mutta Infomaatin avulla hommat tulee hoidettua kunnolla helpommin. Samalla mahdolliset epäselvyydet ja niistä juontuvat riskit on tehokkaasti minimoitu.”

– Mika Blinnikka, yrittäjä, toimitusjohtaja, Susirajan Kontrolli Oy –

KIRA-alan pienyrittäjän tärkeitä hankintoja ajatellen Blinnikalla on terveisiä niin nykyisille kuin tulevillekin kollegoille.

– Mika Blinnikka, yrittäjä, toimitusjohtaja, Susirajan Kontrolli Oy –

Märkätilojen kartoituksia tiedossa? Kokeile Infomaattia ilmaiseksi 21 päivän ajan!

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme