”Eräskin asiakas sanoi, että tämä laskuri pitäisi saada muidenkin remonttiyritysten käyttöön.”

Infomaatilla remontista voi tehdä tarkan tarjouksen katteineen jo arviokäynnin aikana.

Huomioithan, että tämä artikkeli on vanha ja ohjelmiston jatkuvan kehityksen myötä järjestelmään liittyvä tekninen tieto (mm. mahdolliset kuvakaappaukset) voi olla vanhentunutta, vaikka järjestelmän perusperiaate on pysynyt samana. Katso lisää ajankohtaista tietoa ja uusia ominaisuuksia täältä

Kaikki ovat kuulleet ainakin yhden näistä onnettomista tarinoista: remontin hinta-arvio ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa. Asiakas maksoi itsensä kipeäksi ja suuttui. Suurimmista kömmähdyksistä saadaan lukea iltapäivälehtien otsikoista. Näin kävi esimerkiksi Olympiastadionin remontin kanssa.

Virheet hinta-arvioita laskiessa ovat pohjimmiltaan inhimillisiä. Ehkäpä kova kilpailutilanne houkutteli alihinnoitteluun? Ehkä arviointikäynnillä unohtuikin jotain oleellista? Epätarkoille arvioille on varmasti monia eri syitä. Ajatus rupeaa kuitenkin pakosti laukkaamaan, jos samasta remontista saadut hinta-arviot heittävät lähes 10 000€:lla.

”Ennen laskimme tarjoukset Exceliin tehtyjen laskukaavojen kautta. Laskennan jälkeen tarjous laadittiin Wordilla. Arviokäynti mukaan laskettuna tämä perinteinen malli vei keskimäärin neljästä viiteen tuntia.”

– Tomi Lindström, toimitusjohtaja, Ecotek Group, www.ecotek.fi

Ehkä yksi syy voi olla myös se, ettei tarkempaa arviota yksinkertaisesti ehdi laskea. Varsinkin pienemmillä yrityksillä työaika kuluu jo sovittujen töiden parissa, eikä siksi ole varaa käyttää puolikasta työpäivää Excelin kanssa kamppailuun.

”Esimerkiksi kylpyhuoneremontin tarjouksen pystyy laatimaan jopa puolessa tunnissa.”

Uuden teknologian käyttö lisääntyy rakennusalalla jatkuvasti. Nykyään modernimmat urakoitsijat käyttävät kynän ja paperin sijaan mm. mobiilisovelluksia. Voisi kuvitella tehokkaampien ja nykyaikaisempien ratkaisujen olevan myös asiakkaiden mieleen alalla, jonka työn tuottavuus ei ole kasvanut 40 vuoteen.

”Infomaatilla remontista voi tehdä tarkan tarjouksen jo arviokäynnin aikana. Esimerkiksi kylpyhuoneremontin tarjouksen pystyy laatimaan jopa puolessa tunnissa. Jos kohde on vaativampi, tarjouslaskentaan kuluu aikaa korkeintaan pari tuntia.”

– Tomi Lindström, toimitusjohtaja, Ecotek Group –

Paljonko sinä käytät kuukausittain aikaa remonttitarjousten laskemiseen? Mitä asiakkaasi ajattelisi, jos yhden arviointikäynnin aikana laskisit remontista tarkan hinta-arvion, tekisit tarjouksen ja luonnostelisit sopimuksen? Käynnin päätteeksi yllättynyt asiakas tietäisi tasan tarkkaan mistä kaikesta on maksamassa ja kuinka paljon.

Asiakkaan ei enää tarvitsisi tuskastella, että milloinkohan remontista saa muutakin kuin ”se on viitisen tonnia verottomana” -tyylisen suurpiirteisen hinta-arvion.

”Asiakkaat pitävät laskelmaa selkeänä ja ovat tyytyväisiä, kun se on yksityiskohtainen. Eräskin asiakas sanoi, että tämä laskuri pitäisi saada muidenkin remonttiyritysten käyttöön.”

– Tomi Lindström, toimitusjohtaja, Ecotek Group –

Remontin hinta-arvio, tarjous ja sopimus – näin saat kaiken kerralla

Remonttilaskuria – kuten Infomaatin muitakin työkaluja – voi käyttää millä tahansa älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

”Infomaatin käyttö tuntui alussa jopa liian yksinkertaiselta. En melkein uskonut, kuinka nopeasti tarjouksen pystyi laatimaan. Ensimmäisillä kerroilla tarjouksen sisältöä tuli tarkastettua useasti, jotta uskoi, että se sisältää kaiken tarvittavan.”

– Tomi Lindström, toimitusjohtaja, Ecotek Group –

1. Lisää töiden ja tarvikkeiden hinnat vain kerran

Ihan aluksi voit lisätä remonttilaskurin peruspohjaan työvaiheita ja tarvikkeita. Näille määrität mm. kateprosenttisi, tuntihinnan sekä neliöhinnan, ettei niitä tarvitse täyttää aina uudelleen.

Voit myös kasata kattavampia ”työpaketteja”. Työpakettiin sisällytät esimerkiksi kylpyhuoneremontin kaikki työvaiheet ja oletustarvikkeet.

Kertaalleen kasatun työpaketin avulla tulevien hinta-arvioiden ja tarjousten laskeminen on nopeampaa.

Pohjaan lisätyt työvaiheet ja tarvikkeet saa poimittua käteviksi työpaketeiksi

2. Täytä tiedot & näytä remontin hinta-arvio asiakkaalle

Syötä remonttikohteen (esimerkiksi kylpyhuoneen seinän) neliömäärä laskuriin ja valitse listasta tarvittavat työvaiheet, tarvikkeet ja/tai kokonainen työpaketti. Tässä vaiheessa voit vielä halutessasi muokata kaikkia aiemmin määrittämiäsi vakiotietoja, kuten esimerkiksi kateprosenttia.

Täyttäessäsi remonttilaskuria arviokäynnillä, voit muuttaa pohjaan syötettyjä tietoja vapaasti.  Mobiilityökaluna toimii joko kuvassa näkyvä Tablet Infomaatti-ohjelma tai Infomaatin selainohjelma.

Remonttilaskuri laskee automaattisesti tarkan hinta-arvion syötettyjen tietojen perusteella. Kun tiedot kaikista työvaiheista on täytetty, tarkka, katteet sisältävä hinta-arvio näkyy alhaalla.

Remonttilaskuri antaa tarkan hinta-arvion, työn keston ja laskee myös saamasi katteen työstä. Voit kertoa hinnan asiakkaalle vaikka heti.

3. Viimeistele tarjous

Remonttilaskuri tekee tarjouksen laskuriin syötettyjen tietojen perusteella.  Lisäksi erilaiset tarjouksen vakiotekstit tulostuvat automaattisesti luomasi tarjouspohjan perusteella. Voit kuitenkin halutessasi muokata tarjousta ja sen yksityiskohtia myös jälkeenpäin.

Tarjouksen ja sopimuksen valmiine vakioteksteineen saa luotua napin painalluksella ja muutamilla lisätietojen täytöllä. Myös remonttilaskelmaa voi halutessaan muokata vielä jälkikäteen.

4. Viimeistele sopimus

Laskuri luonnostelee syötettyjen tietojen pohjalta myös sopimuksen automaattisesti. Yksityiskohtia voi muokata jälkeenpäin, aivan kuten tarjouksessakin.

Tämän vaikeampaa sen ei edes pitäisi olla. Miksi enää odotuttaa asiakkaita, kun hinta-arvion ja tarjouksen voi tehdä samalla käynnillä?

Kokeile Infomaatin remonttilaskuria ja muita mobiilidokumentoinnin työkaluja ilmaiseksi 21 päivää!

T. Henri Hakasalo, 040 821 4273

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme